Илиан Илиев

Лекция

Илиан започва кариерата си във фотографията като фоторепортер, преди да се премести в Лондон и да започне нова кариера в рекламната фотография, развивайки свой уникален стил, балансирайки търговските изисквания с остро артистично око. Има над 30-годишен опит в редакционни и търговски проекти, специализирани в стайлинг и фотография на храни, както във Великобритания, така и на международно ниво. Той снима от своето кухненско студио, базирано в Кеймбридж. Негови клиенти са компании като Mornflakes, Fitzwilliam College Cambridge University, University of Manchester, Hamlyns of Scotland, Bäkehaus, Lacrima, Felicini Restaurant, хлебопекарната на Cherry Tree, Metropolitan Hotel, Casino Flamingo-F, AstraZeneca. Работата му се появява в Waitrose food, BBC GoodFood, Olive, FOUR, Culinary Artist, Professional Photographer, Digital Photographer и списанията The Rock.

Илиан преподава стайлинг на храна и фотография в HRC Culinary Academy, а също така прави майсторски класове за стайлинг на храна и фотография по целия свят.

Той е публикувал пет авторски готварски книги, някои от тях отличени с Gourmand Best in the World Certificate. Негова гордост са: книгата The Magic Of Chocolate – наградена в категорията The Best in the world of Gourmand за най-добри фотографии в готварска книга и 3 място в раздела най-добра снимка с телефон в конкурса на Pink Lady – food photographer of the year.