Daniel & Ana Maria
Dumbrava

Лекция

Ние сме Ана-Мария и Даниел. Двойка, семейство и екип – FotoDumbrava.
В началото усещахме фотографията като интересно, отпускащо и градивно хоби.
Случи се, че наши приятели ни поканиха като главни фотографи на сватбата си. Това, беше момента в, който открихме фотографията, тази която носи усмивки, емоция и душевно удовлетворение. Фотографията, която нашепва чрез цветовете и формите, на всяка една семейна история. От този момент ние заснехме и станахме сме част от началото на новият живот, на двойки и семейства и създаването на нови домове.
За нас хората от всяко събитие са уникални. Истинска чест е да бъдем допуснати, да заснемем живота на всеки, техните чувства, емоции. Това, зад което той или тя стои.
Не е лесна работа. Като при всички важни неща в живота се изисква да градиш внимателно, отдаденост и търпение. Опита, житейските истории и емоциите, които изпитваме с всяка една двойка в деня на събитието са част от нашият живот и ни изпълват и като хора, и като фотографи. Всяко събитие е ново предизвикателство, персонално и професионално.
В останалото време ние сме родители, приятели, дъщеря и син. Наслаждаваме се на живота, цветовете и светлината. Винаги благодарни за това което ни дава всеки нов ден, за това което можем да дадем и кои сме.
Живеем в Търговище, но работим и пътуваме навсякъде в Румъния и други държави. Ние правим специални фотографии, на специални хора в специални моменти. Най-любимите ни за фотографиране събития са: годежи, сватби и кръщенета. Но в нашето студио се чувстваме свободни да фотографираме всичко.